Postabontás

2023.04.04. 08:05

Nem szedik össze a kutyaürüléket - bosszankodik olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: otsphoto

A Móricz Zsigmond téri házakat szép zöldterület övezi. Most, hogy beköszönt lassan a szép idő, az itt lakó gyerekek előszeretettel mennek le oda játszani. Sajnos azonban nagyon sokan a kutyáikat is ezen a területen sétáltatják. Amivel nem is lenne probléma, ha a szabályokat a gazdák mindegyike betartaná. Ez viszont elmarad, aminek a következménye, hogy a fű tele van kutyaürülékkel. A környék lakói több táblát is kitettek már, szépen kérve a kutyásokat, hogy ami a kedvencük után a fűben marad, legyenek kedvesek, és szedjék össze. 

Persze erre nem is kellene, hogy figyelmeztessék őket, hiszen a vonatkozó helyi rendelet előírja, hogy a kutyatartóknak ilyen esetben mi a kötelessége. Sajnos azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy az előírások sokakat nem érdekelnek. 

Ha szemtanúként látnánk is a szabálytalanságot, szólni nem mernénk, mert biztos, hogy a válaszban nem lenne köszönet. A közterület-felügyelőknek lenne a feladata a kutyasétáltatók ellenőrzése, és bírságolása. Ami vélhetően egyébként kivitelezhetetlen. Csak akkor kerülhetne rá sor, ha éppen „tetten érik” az „elkövetőt”. Szerintem azonban ilyenre még soha nem került sor. Érdekelne: szabtak ki már egyáltalán bírságot azért, mert valaki nem szedte össze a kutyagumit kedvence után? Ha nem büntettek, akkor meg hogy lehet az, hogy a házaink környékén lépni alig lehet a fűben, olyan sok a kutyaürülék? Valami akkor nem stimmel! Az ellenőrzést valahogy szigorítani kellene. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!