Postabontás

2023.05.26. 14:40

Ne trükközzenek a tér közepén a fiatalok – véli gyermekeit féltő olvasónk

bama.hu

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

- Nem kell, hogy a kerékpárosokat feltétlenül kitiltsák a sétálóutcákból Pécsett – gondolja végig olvasónk a Postabontásban felvetetteket. - Az is elegendő lenne, ha a száguldozókat megbüntetnék, illetve ha a bringások használnának csengőt. Mert higgyék el: ha a gyalogos háta mögül érkeznek, nem hallhatók. Egyszer csak megjelennek a sétáló mellett, aki vagy frászt kap ijedtében, vagy csak morgolódik egyet magában, és örül, hogy megúszta, és nem ütötték el.

Egy másik olvasónk teljesen más, biciklisekkel való tapasztalatát osztotta meg velünk: - Nem kimondottan zavarnak a biciklivel közlekedők addig, amíg ez kulturáltan megy. Azonban a Széchenyi tér tetején ugrató, biciklivel farolgató fiatalok kimondottan idegesítenek. Miért nem lehet ezt az erre a célra kijelölt helyen megtenni? Mondjuk Tüskésréten. Rengeteg gyerek mászkál, szaladgál itt, és sajnos voltam már szemtanúja annak, hogy az egyik biciklis akkorát esett, hogy betört a feje. Bele sem merek gondolni abba, hogy mi van akkor, ha egy trükk rosszul sül el és ráesnek egy gyerekre.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!