Postabontás

2023.05.13. 08:03

Olvasói levél: a lakók kérik vissza a buszmegállót

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: BAZA Production

Két évvel ezelőtt megszüntették a környéken élők által évtizeden át megszokott Szőlő utcai buszmegállót, és a Tettye irányába, a Gergely utcához költöztették. Egy építkezés zajlott a buszmegálló közvetlen közelében, ezért kellett azt áthelyezni. Így a Pálos templomnál vagy a Gergely utcánál tudnak a környéken lakók le-, illetve felszállni, ami sok kényelmetlenséget eredményez. Itt nagyon sok idős ember él, a változtatás nekik komoly nehézségeket okozott és okoz. Ismét arra kérjük a város vezetését, fontolják meg a kérésünket: szeretnénk, ha az 50 évig megszokott helyre kerülne a buszmegálló, a Magaslati út és a Szőlő utca kereszteződésének a közelébe. Összeszámoltam: három teret, ott lakóparkokat, és 21 utcát érint a két évvel ezelőtti, elhibázott intézkedés. 

Én 80 éves vagyok, a feleségem is elmúlt 70. Hasonló korosztályhoz tartozók nagy számban élnek a környéken. Itt rendkívül meredekek az utcák – ha a piacról megpakolva, két szatyorral vagy „banyatankkal” térünk haza, nagy kihívást jelent. Nincsenek házi szolgáink, akik cipekednének helyettünk. Taxival az út a belvárosba oda-vissza négyezer forintba kerül, ami a legtöbb itt élő számára – ahogy számunkra is – megfizethetetlen.

A buszsofőrök közül van, aki, ha megkérjük, megáll, hogy leszálljunk a korábban megszokott helyen, a Szőlő utcánál. Hálás köszönet nekik ezért! Ám van, aki a kérésre olyan választ ad, hogy még azt is megbánja az utas, hogy megszólalt. Áldatlan állapot ez, nagyon szeretnénk, ha kérésünk meghallgatásra találna. Javaslom az illetékeseknek, járják be a környéket, akkor a saját szemükkel is láthatnák, hogy mi a problémánk. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!