Postabontás

2023.05.31. 07:40

Pénzzel teli táska esett le az autóról - emlékezik vissza olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Juliet Arza

A közelmúltban olvastam a Postabontásban, hogy valaki elhagyta a pénztárcáját az egyik helyi járaton, de egy becsületes fiatalembernek köszönhetően az értékeit hiánytalanul visszakapta. Nagyon szép a történet, valóban jó érzéssel tölti el az olvasót. Sajnos azonban nem mindig végződnek ilyen szerencsésen a hasonló esetek. 

 

 

Németországban dolgozom, itthon, az induláshoz készülődve a kistáskámat a szélvédő és a motorháztető közti részre tettem, miközben bepakoltam a csomagtartóba a többi szükséges holmit. És bizony a kistáska ott is maradt. Elindultam, és elfeledkeztem róla. Benne volt az összes hivatalos iratom – jogosítvány, személyi igazolvány, tajkártya, vállalkozói igazolvány –, valamint 850 euró, és 150 ezer forint. Valahol Szentlőrinc és Bonyhád között esett le, ez az, ami biztosan tudható. 

Utólag visszagondolva volt egy autó, amit megelőztem, és amint elé kerültem, egyszer csak lemaradt – van egy olyan érzésem, hogy talán éppen akkor, előzés közben hagytam el a táskát, amit a mögöttem jövők megtaláltak. Persze ez csak feltételezés. Mindenesetre annyi biztos, hogy ha valaki megtalálta, és vissza szerette volna adni, megtehette volna, hiszen minden elérhetőségem az irataimban megtalálhatók. Hiába vártam azonban napokon át, hogy valaki jelentkezzen. Így persze a külföldi munka is „ugrott”, hiszen ahhoz a papírjaim elengedhetetlenek. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában