Postabontás

2023.05.27. 08:05

Zajtól, kosztól szenved Árpádváros - írja olvasónk

Árpádváros és Nagyárpád maga volt a csend­élet hosszú éveken keresztül - kezdi sorait a levélíró.

W. K.

Forrás: pixabay.com

Nyugalom volt, zajmentes volt a környék, rengeteg zöldterülettel. Ezzel szemben most egy „zajpark” vesz minket körül. Kosz, mocsok uralja az otthonaink környezetét – élhetetlenné vált a városnak ez a része. 

Egy betonelemeket gyártó cég települt ide – a telepet kutyák őrzik, és mi minden reggel a hangos ugatásra ébredünk. Vélhetően ekkor jönnek az első munkások, akik aztán megetetik az állatokat – emiatt a ricsaj. Aztán indul a munka, ami szintén rendkívül zajos. És ez így megy minden reggel, a völgy csak úgy hangzik a robajtól. Ráadásként egy nehézgép-kölcsönzőt is ide telepítettek – a korábban hangulatos környékünk most leginkább egy roncstelepre hasonlít. 

Nem értem, hogyan lehetett megengedni, hogy két lakóövezet közé ilyen telephelyek létesüljenek? Azt hangoztatják, hogy Pécsnek a zöldterületek védelme mennyire fontos. Akkor ezt, ami nálunk történik, mivel magyarázzák?
 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!