Az évzárók kapcsán

2023.06.18. 19:30

A lufi szennyezi a környezetet - hívja fel a figyelmet olvasónk

Az elmúlt napokban voltak az általános iskolai évzárók, ballagtak a nyolcadikosok.

Wald Kata

20220430 Szolnok Szombaton városszerte elballagtak a középiskolai és gimnáziumi végzős diákok. Látványos felvonuláson vehettek részt azok, akik a Kossuth térre ellátogattak, ugyanis több száz diák vonult végig a kijelölt útszakaszon, majd a Rózsák t

Fotó: Kiss János

Én is részt vettem egy ilyen ünnepségen - egy olyan intézményben, amely fennen hirdeti a környezettudatosságot. Ennek szellemében, mielőtt a végzősök a héliummal töltött léggömböket a magasba engedték volna, bemondták, hogy gyorsan lebomló lufikat választottak az attrakcióhoz. 

Ami szép és jó is lenne, csak, hát a gyors lebomlás azt jelenti, hogy mondjuk nem kell négy évtized hozzá, csak egy. Olyan léggömb nincs, amely ne lenne környezetszennyező. Mert a magasba engedett lufik egyszer valahol biztos, hogy földet, vagy éppenséggel vizet érnek. És ott, a rájuk kötött szalagokkal együtt, hulladékként megmaradnak. 

Nem értem, hogy miért ragaszkodnak az intézmények még mindig ehhez a szokáshoz. Szép, megható, de lehetne találni más, hasonlóan szép és megható, viszont a környezetet nem szennyező módot is a búcsúzás jelképeként.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában