„Hogyan szerzik be?”

2023.06.06. 21:30

Most a snüsszre kattantak rá a fiatalok – hívják fel a figyelmet olvasóink

Hiába a tiltás, a fiatalok könnyedén cigarettához jutnak. A snüssz pedig egy újabb veszélyforrás.

W. K.

– Egy középiskola mellett sétáltam el a minap Pécs belvárosában – az intézmény bejáratától nem messze a fiatalok csoportokba verődve fújták a füstöt. Középiskolások voltak, ránézésre biztos, hogy nem végzősök, azaz 18 év alattiak. Mégis cigiztek. Hiába él a szabály, hogy 18 év alattiak a trafikba be se tehetik a lábukat. Valahogy ezek szerint mégiscsak hozzájutnak a cigarettához – osztotta meg tapasztalatait olvasónk. 

Más egy másik veszélyre hívja fel a figyelmet: – A fiatalok körében nem is a cigaretta, hanem a snüssznek nevezett „nikotinbomba" a népszerű. Ami teljesen szagtalan, csak a szájukba veszik, és a szülők így észre se veszik, hogy mit művel a kiskamasz – mindeközben nikotinfüggővé válik. Tudok arra is példát, hogy a tizenéves rosszul lett az iskolában – kiderült, hogy a snüssz miatt. A kérdés: hogyan jutnak hozzá a gyerekek ezekhez a függőséget okozó termékekhez? Az iskolákban zajlik -e felvilágosítás ezek káros hatásairól? Vagy csak a cigaretta ártalmai vanna terítéken? Haladni kellene a korral ezen a téren is! 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában