Életszerű ez a szigor?

2023.06.16. 11:30

Nincs arányban a sebességtúllépés és a büntetés - vélik olvasóink

Nem szerencsés, hogy a sebességhatárt minimálisan túllépők is szigorú büntetésre számíthatnak - vélekednek olvasóink.

Wald Kata

- Nem tartom szerencsésnek, hogy a minimális sebességhatár túllépésénél is büntetnek a rendőrök. Folyamatosan lesem a kilométerórát, nehogy véletlenül egy hajszálnyival is átlépjem a megengedett sebességet. Előzni már nem is merek. És ez így nem vezet sehová, mert nem biztonságos. Mondhatni rettegve vezetünk, a büntetéstől tartva. Pedig a gyorshajtók nem mi vagyunk, akik 50 helyett véletlenül kicsit jobban megnyomjuk a gázpedált, és így 53 km/h-val közlekedünk. Mégis nekünk okoz nehézséget a szigorítás. Aki pedig eddig gyorsan hajtott, ezután is meg fogja tenni, hisz a bírság eddig sem tartotta vissza a szabálytalanságtól - írta olvasónk.

Más a következő problémát fogalmazta meg: - Úgy látom, sokan rettegnek a sebességtúllépés miatti büntetéstől, aminek az az eredménye, hogy 40-nel araszolnak inkább az úton, nehogy véletlenül a megengedett 50km/h-át városon belül túllépjék. Na, ez legalább olyan balesetveszélyes, mint a gyorshajtás! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában