Postabontás

2023.06.19. 07:40

Olvasónk ezt írja: a fecskékkel a szúnyogok ellen

Rengeteg a szúnyog az idén – olvasom sorra a panaszokat a Postabontásban.

Bama.hu

Fotó: Török János

A probléma falun, városban egyaránt jelentkezik. Sőt, egy ismerősöm azt mesélte, hogy hiába történt meg náluk a szúnyoggyérítés, ennek hatását alig érezték. Ugyanúgy védekezni kell speciális gyertyákkal, irtószerekkel a vérszívók ellen, ha valaki a szabadban szeretné tölteni az idejét. Nekem az jutott eszembe, hogy a szúnyogok ilyen mértékű elszaporodása és a fecskék számának utóbbi években tapasztalható drasztikus csökkenése között lehet talán összefüggés. 

Legalábbis laikusként így gondolom. Lehet, hogy a szúnyogok irtásával való folyamatos bajlódás helyett inkább a fecskék számának gyarapításra kellene megoldást találni. Emlékszem, gyerekkoromban a falunkban a házak ereszei alatt végig fecskefészkek voltak. Ma elvétve néhányat, ha látni. Kíváncsi lennek a szakemberek véleményére, hogy a fecskék számának növelése megoldást jelenthet-e a szúnyogproblémára, és hogy mi a módja a cél elérésének. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában