Postabontás

2023.06.12. 07:40

Olvasónk szerint: árthatnak is az élelmiszerek

Nem telik el úgy hónap, hogy ne hívna vissza különféle élelmiszereket a hatóság - van, hogy a gluténmentesnek hirdetett termék glutént tartalmaz, nemrég valamelyik kolbásszal volt probléma, mert felmerült a szalmonella fertőzés veszélye, legutóbb pedig egy virsliszerű készítményről derült ki, hogy árthat az egészségnek.

Bama.hu

Fotó: Tero Vesalainen

Utóbbit mi is rendszeresen fogyasztjuk- szerencsére mostanában nem vásároltunk belőle. De biztos sokan emlékeznek a tavalyi húsvétra, amikor egy gyerekek által kedvelt csokoládéfajtáról derült ki, hogy szalmonellával fertőzött. Mindezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy bármikor kerülhet problémás termék a boltok polcaira. Ami nem megnyugtató, mert honnan tudható, hogy mindet sikerül -e kiszűrni? 

Amiket visszahívnak, az a szerencsésebb eset. De ezeknél is inkább az lenne az elvárható, hogy a problémák még a boltba kerülés előtt kiderüljenek. Mert mi van, ha valaki nem értesül arról, hogy az adott élelmiszer, amit hazavitt, betegséget okozhat?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában