Postabontás

2023.06.04. 21:00

Skatepark kellene a pécsi gördeszkásoknak is - vélik olvasóink

Skatepark kellene a pécsi gördeszkásoknak is, és jó lenne az is, ha a sötétben ki lennének világítva - vélik olvasóink.

w. k.

Fotó: Török János

- A gördeszkások jelenléte nem csak a pécsi Széchenyi téren zavaró. Az Ifjúság útja környékén is rendszeresen közlekednek az úttesten – győzzük őket kerülgetni. A Honvéd utcában például nem olyan régen láttam száguldozni valakit gördeszkán – bele se merek gondolni, mi történik, ha valaki ilyen sebeség mellett, mindenféle védőfelszerelés nélkül elesik. A lényeg: ha lenne skatepark az effajta extrém sportot űzők számára valahol a városban, akkor nem sodornák magukat ezek a fiatalok veszélybe, és a belváros nyugalmát se zavarnák. Remélhetőleg a város vezetése tesz mihamarabb lépéseket ez ügyben - fogalmazta meg véleményét olvasónk.

Más a láthatóság fontosságára hívja fel a figyelmet: - A kivilágítatlan rolleresek rendkívül veszélyesek, de a gördeszkások elővigyázatlansága mellett se lehet elmenni. Ha a kivilágítás hiányát tetézik még azzal is, hogy sötét ruházatban hódolnak a szenvedélyüknek, akkor tényleg nagy szerencse kell ahhoz, hogy az autós észre vegye őket az út mentén. A kerékpárosok is foszforeszkáló öltözékben tekernek az utakon, a saját biztonságuk érdekében. A rolleresek, gördeszkások miért nem veszik át a gyakorlatot? 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!