Postabontás

2023.06.24. 19:30

Teljes sötétségbe borul a parkoló - írja olvasónk

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Tino Lehmann

Egy éve még csak két lámpa nem világított, mára tízből talán kettő, ha működik. Mindez a Mecsek Áruházzal szemben, az Esztergár Lajos utca 1/C előtti, sokak által használt, népszerű parkolóban.
Egy évvel ezelőtt jeleztem először a meghibásodást – az áramszolgáltató ügyfélszolgálata azt közölte, hogy nem hozzájuk tartozik az ügy, hanem a városüzemeltetéshez. A városüzemeltetés pedig az áramszolgáltatóra mutogatott szakaszhibát emlegetve. Utána nagyjából háromhetente kisebb-nagyobb fellángolással nekifutottam a hibabejelentésnek. Volt, amikor azzal hitegettek, hogy öt napon belül intézkednek, de semmi nem történt. Mindig reménykedtem, hogy mire hazaérek: „lőn világosság!”. De nem. Szeptember környékén végül feladtam. Az csak a hab a tortán, hogy a hibabejelentéseimet nem tudom semmivel igazolni – a telefonos jelzéseimet követően se egy sms, se egy e-mail nem érkezett sem az áramszolgáltatótól, sem a városüzemeltetéstől, hogy a jelzésemet fogadták, megkapták.

 

Mostanra annyira kritikussá vált a helyzet, hogy a parkolóban – ahol 20-22 autó fér el, mozgáskorlátozott hely is rendelkezésre áll, és szelektív gyűjtőedények is találhatók a végében – szinte teljes már a sötétség. A még működő két lámpa is vélhetően hamarosan megadja magát, ahogy a többivel is történt az elmúlt hónapokban. Kiáltóan sötét ez a terület, hiszen a Szilárd Leó parkot nagyon szépen rendbe tették, szépen ki is van világítva, ahogy a városrész többi utcája is. Ebben a parkolóban viszont teljes a sötétség, mintegy esélyt adva az autótolvajoknak, rongálóknak. Minek kell vajon történnie, hogy a közvilágítást itt végre megjavítsák?!
Nem ez az egyetlen probléma az utcában: a lépcsőház előtt megállni tilos, tíz méteren, a jelzés teljesen egyértelmű. Mégis rendszeresen parkolnak itt az autók vészvillogóval, míg például a közeli pékségbe beszalad a sofőr. A megállni tilos tábla nem véletlenül van kint: ha valaki a tiltott helyen áll, mások nem tudnak bekanyarodni. Ebből lesznek aztán az autókarcolások, kisebb koccanások. Jó lenne, ha a rendőrség vagy a közterület-felügyelet résen lenne, és büntetné is a szabálytalankodókat.
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában