Jogos a kritika

2023.07.27. 20:07

Fogadja virág a busszal érkezőket is! - vélekedik olvasónk

Köztudott, hogy a MÁV és a VOLÁN társaság egyesült. Ahogy azt a minap a Postabontásban is olvashattuk, a vasútállomás épülete és a szemben lévő MÁV Igazgatóság  kertje példás rendben van. A kert a város egyik legszebb parkja, több száz virággal, bokrokkal, fákkal és a régi fekete mozdonnyal. Ezt a csodás parkot sajnos csak nagyon kevesen látják, hiszen nincs annyira központi helyen. Ezzel szemben az autóbusz állomáson naponta több ezer utas is megfordulhat. A buszpályaudvaron - megerősítve a Postabontásban megjelent olvasói levélben megfogalmazottakat - egyetlen egynyári nyíló virág sincs, csak gaz. Ráadásul még az évelő növények is kiszáradnak, mivel senki sem öntözi őket.

A Volán igenis vegyen példát a társszervétől, és Pécs belvárosában alakítsanak ki egy virágos autóbusz állomást! Pécs megérdemli! Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem a városüzemeltetéshez tartozik a feladat, a Biokomnak semmi köze nincs a buszállomás rendezetlenségéhez, a terület - legjobb tudomásom szerint .- nem a városé, a közlekedési társaság feladata lenne a környezetszépítés. 

Hogy miért foglalkoztat ez a kérdés? Mert naponta járok arra, és elszörnyedek azon, hogy Pécs belvárosában ilyen állapotok uralkodnak és senki sem tesz semmit. Jeleztem már a helyszínen is az illetékeseknek az észrevételeimet, de sajnos falakba ütköztem. Most az önkormányzati képviselőnket kértem meg, hogy intézkedjen az ügyben. Bízom benne, hogy hamarosan szép, virágos, rendezett környezet fogadja az utasokat nem csak akkor, ha vonattal érkeznek, hanem a buszpályaudvaron is. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában