Postabontás

2023.07.18. 19:30

Olvasói levél: a homokozó tisztasága nagyon fontos

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Berán Dániel

A póráz az utcán kötelező – olvastam a Postabontásban. Egy baranyai kisvárosban élek. Unokáim óvodáskorúak, minden évben a nyári szünet egy részét nálam töltik. Nagy nagy örömömre. Az egyik kedvenc elfoglaltságunk, hogy kimegyünk a játszótérre – ott barátkozni tudnak a helybéli gyerekekkel, mindig kellemes időtöltés a hintázás, vagy a várépítés a homokozóban. Egészen addig kellemes, amíg a homokozó tiszta. Mert sajnos nagyon gyakran szembesülünk azzal, hogy valamilyen állat járhatott arra korábban – kóborló kutya, vagy macska, amire tippelünk. Van anyuka, aki azt mondja, látott már olyat is, hogy valaki a kutyáját sétáltatta, és a gazda bizony engedte, hogy az eb a homokba piszkítson. 

Arról is több véleményt olvastam az utóbbi hetekben, hogy a gyerekeket nem kellene annyira félteni, óvni, hiszen egy kis kosz nem árthat nekik, csak erősíti az immunrendszerüket. Ezzel bizonyos szempontból egyet is értek, de azt gondolom, hogy az állati ürülékkel szennyezett homokozó már az a kategória, ami veszélyt jelenthet a kicsik számára. Talán a lefedhetőség lehetne a megoldás. 

K. T.-né  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában