Postabontás

2023.08.27. 19:30

A lebomló zacskó okoz gondokat – hívja fel a figyelmet olvasónk

„Egy zacskóért hányszor fizetünk?" tette fel a kérdést a Postabontásban egy olvasó.

Fotó: Pesti Tamás

A már korábban kifizetett zacskót ugyanis takarékossági okból magával vitte almát vásárolni, és hazaérve vette észre, hogy a számlán egy 25 forintos tétel is szerepel - a tasak ára. A levélíró felteszi a kérdést: hogyan bizonyítsa a vevő, hogy korábban már használta a zacskót? Vagy mindig ki kell fizetni az árát? Dehogy kell! 

Korábban már én is jártam így: a zöldséges részlegnél rákérdeztem az ott lévő eladótól, hogy mitévő legyek, hogy ne számolják fel ismételten a zacskó árát a pénztárnál. A válasza az volt, hogy hivatkozzak rá - Zsuzsára -, és mondjam, hogy ő látta, hogy hoztam magammal a vásárláshoz a zacskót. A pénztárnál elfogadták a hivatkozást. Ez a megoldás meglehetősen macerás: keresni egy eladót, hogy hivatkozhassunk a személyére. Mindössze annyit kell tenni, hogy az otthon lévő tasakon - amit magunkkal vinnénk - filccel húzzuk ki az árut jelző kódot! Ennél fogva a pénztáros meg sem kísérli a leolvasást. 

De megjegyzem, hogy az is a tudatos takarékosság ha a bevásárláshoz az otthonunkban lévő kosarat, vászon szatyrot, más jelzésű műanyag tasakot, stb. visszük magunkkal, és nem pont a lebomló, beárazott tasakot.

Kovács

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!