Postabontás

2023.08.23. 08:02

Parkőrök vigyázhatnának a rendre – ötletel olvasónk

Wald Kata

Fotó: alexfan32

Olvasom a Postabontásban, hogy a pécsi Bánki Donát utca környékén a füves területet használják sokan parkolóként. Mert a kiépített férőhelyek száma nem igazodik az igényekhez. Kertvárosban a helyzet semmivel nem jobb. Annak idején, amikor a panelek megépültek, és benépesültek, legfeljebb egy autó tartozott egy lakáshoz, de gyakori volt, hogy az itt lakóknak nem volt gépkocsijuk. Ezzel szemben ma a helyzet a következő: a szülők külön közlekednek, amihez így két autó kell, és ha a gyerek eléri a fiatal felnőtt kort, és jogosítványt szerez, tovább bővül a családi flotta. Nem minden itt lakóra ez a jellemző természetesen, de az biztos, hogy egy-egy lakáshoz sokszor kettő, de van, hogy három autó tartozik.

Nem véletlen, hogy este, amikor mindenki hazaér, a zöldterületeket is ellepik a járművek. És ahogy Meszesen élő ismerőseimtől hallom, a városnak abban a részében is a helyzet hasonló. Ha már a parkolóhelyek számát bővíteni nem olyan egyszerű, akkor parkőröket kellene alkalmazni, akiknek az lenne a feladata, hogy a fűre álló autósokat figyelmeztessék a szabálytalanságra. Ezen kívül pedig, ha már úgyis ott járőröznek, a kutyatulajdonosokat is felszólíthatnák az előírások betartására. Azaz arra, hogy póráz nélkül nem szaladgálhatnak a kutyák, csak a futtatóban, illetve arra, hogy a kutyapiszkot bizony össze kell szedni.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!