Olvasónk így látja

2023.08.09. 07:40

Pécs a mediterrán város - fák nélkül

Felháborító és egyben elkeserítő, ami a kertvárosi, Diana téri piacnál történik, "megújulás" címszó alatt!

Wald Kata

A régi piac helyén - amit egyébként pár éve tettek rendbe új tetővel stb. - egy nagy, fedett hodályt álmodott meg az önkormányzat (és tisztelt Polgármester Úr) úgy, hogy az ott levő több, mint húsz, 20-30 éves, egészséges és árnyékot adó, levegőt tisztító fát egyszerűen kivágják. 

Érthetetlen, hogy ha már ragaszkodnak az új épülethez - amelynek magasabb bérleti díja miatt véleményem szerint úgysem lesz több kistermelő vagy árus -, akkor miért nem a tőle kb. 100 méterre, északra található füves területre tervezik azt?! Így a fákat sem kellene kiirtani, az aszfaltot felbontva, padokat kihelyezve egy kellemes kis park maradhatna, kicsik és nagyok örömére.

Hiába ültetnek helyette csemetéket, évtizedek, mire azok betöltik funkciójukat, nem beszélve arról, hogy számtalan helyen látjuk, hogy mivel utána nem gondozzák (lásd Honfoglalás park), sok fa kiszárad és csak kerülgethetjük az ott maradt kórókat és a karókat.

Kérem a természet (és utódainkat) szerető pécsi polgárokat, hogy tegyünk ez ellen, és csatlakozzanak a legnagyobb közösségi oldalon szerveződő, már több száz tagot számláló csoporthoz - védjük meg a még megmaradt zöldet, elég a rombolásból, ami unokáinkra marad!

Egy tüke pécsi, zöld piacra járó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában