Postabontás

2023.08.21. 21:27

Több árust vonz majd a Diana téri piac?

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A napokban körbejártam a Diána téri piacot, és azt láttam, hogy szerencsére a kerítésen kívül szép sorban állnak a megmaradt egészséges fák. Meggyőződésem, hogy a kivágott fák nem lettek volna hosszú életűek, mert azok sok évig kevés esővizet kaptak. Köztudott, hogy Pécsnek közel 20 milliárd forint adóssága van, hiba lett volna azt még tetézni. Egy ilyen létesítménynek, mint a piac, sok parkolóhelyre van szüksége. 

Amiből eddig is nagyon kevés volt. A hírek szerint a piac körbe lesz építve, és 25 helyiség áll majd az árusok rendelkezésére. Ez 25 parkolóhellyel jár, és akkor ott vagyunk mi, a vásárlók. Eddig két mozgássérültek számára kijelölt hely állt rendelkezésre, ami szinte mindig foglalt volt. Ebből is sokkal többre lenne szükség. Remélem, hogy a tervezők gondoltak erre is! Én azt hiszem, hogy Kertvárosnak nagyon nagy szüksége van egy szép, fedett piacra, és ez most meg fog valósulni, sok kertvárosi örömére. Remélem, hogy több kistermelő fogja árulni a portékáját, és nem kell fagyoskodniuk az eladóknak. 

S. L.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában