Postabontás

2023.09.21. 16:40

A lassú és bizonytalan vezetés is nagyon veszélyes lehet - vélekedik olvasónk

Wald Kata

Fotó: Max4e Photo

- Hatvannal haladt előttem egy autó ott, ahol kilencven a megengedett sebesség maximuma. Előzésbe kezdtem, mikor észrevettem, hogy az illető egyre jobban balra tart, szinte átlépve a felezővonalat. Ekkor úgy döntöttem, inkább visszahúzódok mögé, nehogy nekem jöjjön. Pár perccel később végül sikerült megelőzni. Vetettem egy pillantást a másik autó volánjánál ülőre, mert nem értettem, hogy miért vezet ennyire bizonytalanul valaki. Egy igen idős úr vezette a járművet. Nem gondolom, hogy az idősek nem tudnak vezetni, de az biztos, hogy vannak, akik már alkalmatlanok. Nekik megálljt kellene parancsolni a saját, és a közlekedésben résztvevők biztonsága érdekében. 

 

Egy másik olvasónk ugyancsak annak a véleményének adott hangot, hogy a bizonytalan és lassú közlekedés legalább annyira balesetveszélyes lehet, mint a gyorshajtás. Nagyon nehéz megtalálni a határt a rugalmas, a forgalommal együtt élő haladás, illetve a magára és a többi közlekedőre veszélyes vezetés között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában