Kié az áruházi parkoló?

2023.09.15. 15:40

Kevés a parkolóhely, ráadásul szűkösek is - panaszolja olvasónk

Nem elég, hogy kevés a férőhely a hipermarketek, bevásárlóközpontok parkolóiban, de ezek szűkösek is - az ajtónyitás sokszor művészet - panaszolja olvasónk. Más a családos parkolóhelyeket illetéktelenül használók miatt bosszankodik.

Wald Kata

A kép illusztráció

Fotó: Huszár Márk

- A hipermarketek, bevásárlóközpontok parkolóinak férőhelyei sokszor kevésnek bizonyulnak. Biztos, hogy már mindenki tapasztalta, főleg a délutáni csúcsban. Nem csak ez azonban a gond. A férőhelyek nagyon szűkösek. A minap is, a viszonylag kisméretű autómmal beparkoltam két nagyobb közé, de az ajtót már nem tudtam kinyitni, hogy kiszálljak. A parkolóhelyek méretei nem ezekre a hatalmas "csodaautókra" méretezettek. És így bizony van, hogy emiatt a rendeltetésszerű használatra alkalmatlanok - hiába üres a hely, ha az ajtónyitás már művészet - osztotta meg véleményét olvasók.

Más a családos parkolóhelyek védelmét tartaná fontosnak: - A családos parkolóhelyek azért szélesebbek, mint a többi, mert például egy hordozóban szállított kisbabának a kivételéhez sok hely kell. Ahogy a nagyobbacskák ülésből való kicsatolásához is. Ha viszont ezeket a családos parklórészeket illetéktelenek foglalják el, akkor a fennmaradó szűkösebb helyekre kényszerülnek a kisgyerekesek, ami kényelmetlenségeket okoz, esetleg az ajtó nekicsapódik a mellette álló autó oldalának, tehát még kár is keletkezhet. Ha valaki jogosulatlanul használja családos parkolót, büntetni kellene, mint a mozgáskorlátozottaknak kijelölt helyek esetében - írta olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!