Postabontás

2023.09.15. 07:40

A szemetelők a buszvárót se kímélik – bosszankodik olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Utánam nem kell takarítani, mert én nem szemetelek. Az unokámnak ez a mondása jutott eszembe hétfő reggel, amikor autóbuszra vártam a meszesi iskolánál lévő autóbusz-megállóban. A váró környéke tele volt üdítős dobozokkal, cigarettacsikkekkel és mindenféle ételmaradékkal. Feltételezem, hogy nem felnőttek hagyták ott, hanem azok a fiatalok, akik az előző nap esti óráiban itt ütötték agyon a szabadidejüket. Elgondolkodtam azon, hogy ezeknek a fiataloknak vajon nincsenek szüleik, akik rendre, tisztaságra nevelnék, tanítanák őket? Csak pár lépést kellett volna megtenniük a szeméttárolóig! Mindenféle „zöld” mozgalmak jelszavaitól hangos az ország. De nincs senki, aki ezeket a fiatalokat összefogná? Mint például voltak a „zöldikék”, vagy az Origó Házban, a Covid előtt összejött fiatalok, akik magukat „Ifjú Zöld titánoknak” nevezték, és zászlajukra tűzték, támogatni szerették volna a környezetvédelem minden formáját. Fő támogatójuknak a köztársasági elnökségről leköszönő Áder Jánost, az általuk legismertebb „környezetvédőt” szerették volna felkérni. Nem tudni, hogy a járvány megszűnte után hova tűntek ezek a fiatalok, pedig nagy szükség lenne rájuk! 

Frantó 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!