Postabontás

2023.09.25. 07:39

Mi a teendő, ha nem működik a vécé? - kérdezte olvasónk a MÁV-ot

Panaszt tettem a MÁV-nál, miután Pécsről Balatonra több alkalommal is rendkívül kellemetlen körülmények között kellett utaznom a nyáron.

Wald Kata

Fotó: Milkovasa

A Pécs és Győr között a Balaton érintésével közlekedő szerelvény botrányos. Kevés kerékpárt lehet rajta szállítani, régebben egy külön vagont biztosítottak erre a célra. Ennél nagyobb gond a vécé, mert a két kocsiban rendszerint a nyáron csak egy működött, amit, ha használni szerettem volna, úgy tudtam megtenni, hogy valamelyik állomáson átmentem a működő vécével rendelkező kocsiba, mert a vagonok nem átjárhatók. Volt olyan is, hogy azért tettem le az utazásról, mert a két illemhely közül egy se működött a vonaton.

Panaszlevelemre a MÁV reagált: biztosítottak arról, hogy a járműpark nyújtotta lehetőségek függvényében mindent megtesznek a kényelmes, kulturált és zsúfoltságmentes közlekedés érdekében.

A vasúttársaság leveléből az is kiderül, hogy az érintett járat toalettjének kialakítása zárt rendszerű, telítettség, vagy meghibásodás esetén az ismételt üzembe helyezés csak meghatározott, erre infrastruktúrával rendelkező állomásokon lehetséges. Menet közbeni hibaelhárításra nincs mód, így az út közben felmerülő igények esetén az utasok számára az illemhely használatának lehetőségét arra alkalmas mosdóval rendelkező állomásokon való megállással, és ott hosszabb várakozási idővel biztosítják. 

Az illemhely használatára vonatkozó igényt a jegyvizsgálónak kell jelezni – tudtam meg a levélből. Ahogy azt is, hogy a vonat vécéjének használhatóságában akkor keletkezik zavar, ha a berendezéshez tartozó szennyvíztartály megtelik, vagy a kagylóba idegen anyag kerül. Arról is tájékoztattak, hogy a szennyvíztartályok 3–4 nap alatt telnek meg, de a felmerült utaspanaszok miatt azokat naponta ürítik. Leírták továbbá, hogy sok esetben a probléma a rendellenes használat folytán merül fel, idegen tárgyak kerülnek a vécébe, ami ellen megfelelő figyelemfelhívással próbál a társaság védekezni.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában