Postabontás

2023.09.01. 07:40

Szép is lehetne a város, de gazos – vélekedik olvasónk

Wald Kata

Városunk csodálatos lehetne, csak épp nagyon sok olyan terület van, ami teljesen gazdátlannak tűnik, elhanyagolt. 
A sort a Siklósi úttal kezdeném – a város szívében található ez az útszakasz, de a hajdani Aranybika vendéglő környezetében például elképesztő állapotok uralkodnak. Ezen az úton nagy a forgalom, nagyon sokan látják, hogy milyen sok a gaz, a szemét és a mocsok. 

 

Az autóbusz-pályaudvar keleti részén a helyzet hasonló – a helyi járatok megállójánál, a járda melletti rész tele gyommal. De a város egészére elmondható, hogy a lámpaoszlopok, és a hirdetőtáblák környezetét ellepi a gaz. Egyszer meg is kérdeztem a városüzemeltetés egyik épp a környéken serénykedő dolgozóját, hogy miért hagynak ki bizonyos területeket, ha láthatóan az is gazos. A válasz az volt, hogy ők azt csinálják, amit mondanak nekik. 

A városunk gyönyörű lehetne, kár, hogy ennyire elhanyagolt képet mutat. A kérdésem a következő: igazi telünk idén nem volt, így nem volt szükség komolyabb síkosságmentesítésre, hókotrásra. Az ezekre a munkákra szánt pénzt miért nem használják fel környezetszépítésre? Adót is fizetünk a város kasszájába, nem is keveset. Ebből a pénzből is jó lenne valamit viszontlátni – például szépen gondozott közterületeket. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!