Postabontás

2023.10.18. 07:49

A séta nem gond, csak a parkolás? - kérdezi olvasónk

Wald Kata

Komoly indulatokat váltott ki bennem a Postabontásban megjelent levél, amely az új vásárcsarnok körüli mozgáskorlátozott parkolóhelyek számát találja elégtelennek. Az, hogy az illető szabálytalanul, a kijelölt taxidrosztra parkolt, szerinte rendben van. Ez alapján úgy tűnik, mintha a mozgáskorlátozottaknak, pontosabban azoknak, akik az ingyenes, a kijelölt helyeken való parkolásra jogosultak, mindenhez joguk lenne. Még a szabályok megszegéséhez is. De miért? Én azt gondolom, hogy szigorítani kellene inkább az előírásokat. Mert van masszőr, és van orvos ismerősöm is, akik mozgáskorlátozottnak számítanak, pedig a munkájukat el tudják végezni. Naphosszat állva dolgoznak. Akkor mégis miért számítanak mozgáskorlátozottnak? 

De visszatérhetünk a vásárcsarnok példájához is. Az, hogy a bejárathoz a lehető legközelebb parkoljanak le, nagyon fontos. Ha ez nem sikerül, sokan méltatlankodnak. Viszont utána órákig sétálgatnak a vásárcsarnokban. Abban nem fáradnak el, csak az autótól a bejáratig tartó gyaloglásban? Hogy is van ez? Szerintem túlságosan enyhék a mozgáskorlátozotti igazolványra való jogosultság szabályai. A valóban súlyos problémákkal küzdőknek kellene csak ezt biztosítani, és akkor a parkolóhelyek száma is elegendő lenne. És még egy gondolat a vásárcsarnok kapcsán: sok parkolóhely van az épület környékén, a bejárattól nem túl nagy távolságra. Ha a kijelölt mozgássérült parkolóban nincs hely, ezek bármelyikét lehetne használni. Igaz, fizetni kell érte, de a csarnok megközelítése nem ütközik nehézségbe.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!