Postabontás

2023.10.18. 19:30

Miért kell elcsúfítani a karácsonyt?! - teszi fel a kérdést bosszankodva olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Mariaprovector

Többen mondtak véleményt a boltokban idén is tapasztalható, „előrehozott” karácsonnyal kapcsolatban. Tele vannak már a polcok mikulásfigurákkal, a szaloncukrok kínálata is napról napra szélesebb, és az ünnepi díszek is már kaphatók. Még szerencse, hogy nem kezdték el karácsonyi díszbe öltöztetni az üzleteket.
Mindez azt eredményezi, hogy a családban a kisgyerekeket igyekszünk távol tartani a boltoktól. Ennek több oka is van. Egyrészt illúzióromboló, amit most ott látnak - mire elérünk karácsonyig, beleunnak, eltűnik a varázs. A másik pedig, hogy nehezen lehet a kicsiknek megmagyarázni, hogy az üzletekben ugyan már kaphatók a hívogató édességek, amit majd a Mikulás hoz, csak, hát addig még sokat kell várni.

 

Azért nem értem, hogy hova ez a nagy sietség, mert semmi haszna nincs a vevőnek abból, ha most, jó előre bevásárol. A karácsonyhoz kapcsolódó termékek nincsenek leárazva, nem kínálnak semmilyen akciót. Ha valaki most megveszi, annyi a különbség, hogy nem a bolt tárolja, hanem a vásárló. Ráadásul, az ünnepek előtti időszakban jönnek általában a kedvezmények, amikor már gyorsan szabadulni szeretnének az árukészlettől. Ezzel a korai kezdéssel csak átverik a vásárlót, olyan érzetet keltve, mintha el lenne késve az ünnepi készülődéssel. Miért kell a karácsonyt ezzel a kapkodással, ha nem is tönkretenni, de elcsúfítani?!
Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában