Postabontás

2023.10.26. 07:40

Mindenki tartsa rendben a háza előtti járdát! - figyelmeztet olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Kuklis István

Emlékszem, gyerekkoromban többször is kiküldtek falun élő nagyszüleim, hogy kotorjam el a havat a portájuk előtti járdaszakaszról. Nem véletlen, hogy emlékszem, mert jó hosszú járdájuk volt, sokat kellett lapátolni, vagy dolgozni a vesszősöprűvel.

Úgy tudom, hogy a házak előtti járda rendben tartása nemcsak télen feladata a tulajdonosoknak, hanem az év minden szakában. Nemcsak arra kell ügyelni, hogy ha jön a fagy, ne csússzanak el a járókelők, hanem most, amikor itt az őszi, esős idő, a falevelek összesöpréséről is szükséges gondoskodni. Ezt nem csinálja meg senki helyettük. Felesleges a közmunkásokra várni, azoknak éppen elég dolguk van a közterületek rendben tartásával. Az eső áztatta falevelek is vannak olyan veszélyesek, mint a jegesedés. Pláne, ha botra támaszkodva próbálna közlekedni az ember. 

Arra buzdítok hát mindenkit, aki érintett, hogy legyen szigorú magával, és szánjon rá időt, hogy eleget tegyen ennek a kötelességének. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!