Elkelne a szigor

2023.10.03. 07:40

Razziára várnak a zebrák - vélekedik olvasónk

A gyalogátkelőhelyek célzott ellenőrzése ismét időszerű lenne.

Wald Kata

Fotó: Berán Dániel

Már eltelt egy hónap az iskolakezdés óta, a gyerekek, akik ebben a tanévben kezdtek el egyedül közlekedni, már rutinosabbnak, magabiztosabbnak érzik magukat. És ezáltal bátrabbak is, legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatják. Nem telik el úgy nap, hogy ne látnék piros jelzésen átszaladni valakit a város különböző pontjain - természetesen nem mindig gyerekeket.

A rendőrség igazán "fülön csíphetné" őket, egy kis ejnyebejnye erejéig. Hátha akkor soha többé nem jut eszükbe, hogy a tilos jelzés ellenére átkeljenek az úttesten. Egy másik, de tulajdonképpen az eddigiekkel összefüggő gond még a figyelem hiánya, a gyalogosok részéről. Ahogy azt a Postabontásban is valaki megfogalmazta a napokban: sokszor anélkül, hogy körülnéznének, lelépnek a zebránál az úttestre. Mert azt hiszik, hogy mindenek előtt elsőbbségük van - figyeljenek az autósok, biztos ezt gondolják. Őket is megregulázhatnák kicsit a rendőrök!

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában