Postabontás

2023.10.19. 17:00

Sokak számára macerásan indul a fűtési szezon

A fűtési szezon megkezdődött - egyesek szerint a kéményseprők elérése nehézkes, mások a szén-monoxid érzékelőket tarják megfizethetetlennek.

Wald Kata

Fotó: Szendi Péter

-  Közeleg a tél, sokan ilyenkor szeretnék ellenőriztetni a kéményt. Tudható, hogy már nem jönnek ki automatikusan a szakemberek, mint sok évvel ezelőtt, hanem időpontot kell egyeztetni. Az is tudható, hogy online ezt meg lehet tenni. Igen ám, de nincs mindenkinek internete - főleg az idősebbeknek. A telefonszámot pedig, amin el lehet érni a kéményseprőket sehol nem lehet megtalálni. Legalábbis nekem nem sikerült fellelnem. Szerintem sokan lehetnek, akik beleunnak a keresgélésbe, és inkább lemondanak a füstelvezetők átvizsgáltatásáról. Amiből aztán komoly baj is lehet - osztotta meg véleményét olvasónk. 

Más a szén-monoxid érzékelőket tartja elérhetetlennek: 

- Rászorultsági alapon kellene kedvezményesen adni a szén-monoxid érzékelőket a hátrányos helyzetű embereknek. Mert sokan nem tudják a töb ezer forintos készüléket megfizetni. Ha szociális alapon járna azoknak, akik rászorulnak, talán kevesebb lenne a mérgező gáz okozta baleset.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!