Postabontás

2023.11.16. 07:40

Ha a vevő szavát senki nem érti, akkor ki segít?

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Dean Drobot

Egy háztartási boltban vásároltam a napokban. Egyszer csak egy idősebb hölgy odajött hozzám, és kérdezősködni kezdett, hogy mit, hol talál. Mivel nem először jártam ebben az üzletben, nagyjából tudtam neki segíteni. De volt olyan kérdése, amire sajnos én sem tudtam válaszolni. 

 

Szerintem a hölgy azt hihette, hogy én is alkalmazott vagyok, nem pedig vásárló. Felvilágosítottam, hogy én is csak egy vevő volnék, és egyúttal tanácsoltam neki, hogy kérdezze meg az eladókat, ők biztosan tudnak segíteni. Ekkor derült ki, hogy a külföldiek által működtetett boltban egyetlen eladó sem volt, aki tudott volna magyarul. 
Azt, hogy a hipermarketekben nem érdemes segítséget kérni az ott dolgozóktól, mert többnyire tájékozatlanok, már megszokhattuk. De azt, hogy egy üzletben ne legyen senki, aki értené, hogy a vevő mit mond, furcsának találom. Persze lehet, hogy csak épp abban a pár percben volt távol a magyar anyanyelvű alkalmazott – mindenesetre egészen megdöbbentő volt az élmény. Mintha nem is Magyarországon lennék. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában