Postabontás

2023.12.22. 07:40

Az év végéig teljesen elzárták a külvilágtól a Galagonya dűlőt – bosszankodik olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Vltava

Karácsony előtt három nappal szórólapon értesítette a Galagonya dűlő lakóit a városüzemeltetés, hogy az utcában útjavítás lesz. Közlekedés december 30-ig lezárva! A munkát a Biokom végzi. Nem is lenne gond, ha az út felső része nem lenne kapuval lezárva. Mert akkor ki lehetne menni gépjárművel. Biztonsági szempontból is fontos lenne, hiszen ez a menekülési útvonal – a tűzoltók is már többször levágták a láncot, lakatot.

Sajnos a felső telek tulajdonosai zárták le az utat, mert sok volt a lopás. Szerintem ennek megoldása a rendőrség feladata, és nem jogosít fel senkit egy út kapuval való eltorlaszolására. Ez az út ugyanis nem zsákutca! Jeleztem a problémát a közútkezelő felé, ott közölték: az önkormányzat az illetékes. A gond, mint az a Postabontásban is megjelent, hogy a vízelvezető árkot a korábbi útjavítás során betömték – ezért ment tönkre és szorul ismét felújításra az út, amit az erdőből lezúduló víz patakká változtat rendszeresen. Ezzel kellene elsőként foglalkozni, és utána kellene az út javítására fókuszálni. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában