Postabontás

2023.12.14. 19:46

Kárt okoz a sztrájk az utasoknak – bosszankodik olvasónk

Wald Kata

A Volán dolgozóinak sztrájkja engem is érintett, ahogy sok más utast is – fel vagyunk háborodva. Teljes mértékig megértem, hogy a buszsofőrök túl vannak terhelve, és nincsenek megelégedve a kemény munkájukért kapott fizetéssel, de senki nem gondolkodott el a társaságtól, hogy az emberek, akik a buszra várnának, nem jutnak el a munkahelyükre, iskolába, orvoshoz és még sorolhatnám?! A párommal órabérben dolgozunk. December 11-én, hétfőn, reggel 9 órától délután 14 óráig vártunk fagyoskodva a buszmegállóban. A munkáltatónk ugyan megértette, hogy miért nem jelentünk meg a munkahelyünkön. Viszont, mivel órabérben dolgozunk, elbuktuk a napi fizetésünk.

Ma felhívtam a Volán-busztársaságot, nagy nehezen eljutottunk a panaszkezelés menüpontig, aztán 10 perc várakozás után kapcsoltak is egy ügyintézőhöz. Tiszteletteljesen beszéltem a hölggyel, elmondtam neki, hogy mi a problémám, és kérdeztem, hogy tudunk-e esetleg valamit tenni annak érdekében, hogy eljussunk a munkahelyünkre. A válasz amit kaptam annyi volt, hogy ki tudnak állítani egy igazolást a munkáltatónk felé, ha írunk egy megadott e-mail-címre. Elmondtam, hogy a munkáltatóval nincs semmi probléma, megértette az esetet. A probléma, hogy elestünk a fizetésünktől. Erre a válasz pedig az volt, hogy ők ezzel nem tudnak mit kezdeni, 0–24 dolgoznak a buszsofőrök éhbérért. Erre csak annyit tudtam mondani, hogy mi is. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában