Postabontás

2023.12.12. 19:30

Olvasónk szerint fizetni az elvégzett munka után szoktak

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Kamil Zajaczkowski

A napokban, több sajtó orgánumon olvasni lehetett, hogy az elvégzett PISA teszten a magyar oktatás nagyon csúfosan elbukott. Ezek után szeretném megkérdezni, a pedagógus társadalom folyamatosan tüntető, hőzöngő tagjait: Miért tetszik lázadni?! Az elvégzett munka után szoktak fizetni. A pedagógusok munkáját lemérték, a teljesítményük látható. Először tessék magukba nézni, hol dolgoznak ők annyit, mint egy egészségügyi dolgozó, vagy egy postai dolgozó, aki esőben, fagyban, a nyári kánikulában cipeli a nehéz táskát, emeleteket jár meg és kilométereket gyalogol?!

 A pedagógusok kevesebbet dolgoznak, mint mások, kényelmesek a munkakörülményeik, a dolgozatokat a lyukasóráik alatt ki tudják javítani. Az örökös kifogás, hogy az órákra kell készülni, nagyon átlátszó, mert a tananyag jó része nem változik, sem a mohácsi vész, sem a matematika, fizika tekintetében. A tanárok évek óta ugyanazt mondják el, szégyen ha ebből nekik fel kell készülni. Az iskolakirándulásokon az osztálypénzből utaznak, esznek, kirándulnak, jó, ha a családtagokat nem viszik, mert erre is van példa. Egyetértek a napokban, szintén a sajtóban megjelent cikkel, a pedagógusi körökben lévő bujtatott korrupcióval. Az illetékes hatóságoknak javasolnám, hogy ballagáskor, évzáró után, szalagavatók során nézzenek be a pedagógusok zsebeibe, hogy ott mennyi az ajándék és a hálapénz. Az orvosokat egymás után tartóztatják le a hálapénz miatt, pedagógusról ezt még nem hallottam. Senki nem nézi, hány magánóra díja megy adózatlanul a zsebekbe. Hosszan tudnám még sorolni az érveket. Javaslom a pedagógusoknak, hogy ne politizáljanak, dolgozzanak, akkor lesz fizetés és akkor nem a hergelők támogatásából kell jól élni.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában