Az év minden időszakában

2023.12.31. 19:30

Társasházban kulcsszó a tolerancia - hívja fel a figyelmet olvasónk

A lépcsőház nem kocsma - olvastam a Postabontásban.

Wald Kata

Fotó: Bujdos Tibor

Szerintem az, hogy valaki az ünnepek idején, helytakarékosság miatt nem a lakásában gyűjti az üres üvegeket, hanem kiteszi a lépcsőházba, nem lehet elviselhetetlen probléma. Ha valakinek esetleg bántja is a szemét, akkor se kell hetekig nézegetnie - mindössze egy-két napig, utána pedig minden kerül a maga helyére, a szemetesbe. Én például a papírhulladékot tettem ki a lakásunk bejárata elé karácsonykor - a vendégek közül többen is papírdobozban hozták a süteményeket, ezeket tálcákra tettük, a feleslegessé vált dobozok pedig "lapra szedve" mentek ki, az ajtó elé. 

Majd amikor a vendégeket késő este lekísértem, a szemetet is vittem magammal. Lehet, hogy időközbe többen is szemrevételezték az ajtóm előtt tornyosuló hulladékot, de nem hiszem, hogy a lépcsőházban lakók közül ebből bárki is ügyet csinált volna. Én azt gondolom, hogy aki társasházban él, annál a tolerancia elengedhetetlen. Mindig lehetne valami kivetnivalót találni a szomszédok viselkedésében, szokásaiban, de az állandó veszekedésnek mi értelme?!

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában