Olvasónk figyelmeztet

2024.01.25. 07:40

A belváros nem göripark! Tényleg meg kell várni egy komoly balesetet?

Többeket foglalkoztat a sétálóutcákban megengedett rollerezés, kerékpározás, olvasva a Postabontásban megjelent véleményeket.

Wald Kata

Fotó: Steve Smith

Hamarosan itt a tavasz, de változás ebben továbbra se várható. Zavartalanul lehet kerékpározni, rollerezni, gördeszkázni azokban a pécsi utcákban, amelyeket amúgy sétálóutcának hívunk. A nevében is benne van: a sétálóknak, azaz a gyalogosoknak találták ki. Tavaly egy gördeszkás fiatalember kis híján elütött az Irgalmasok utcájában. 

Értem én, hogy a Széchenyi tér és a Kossuth tér közti lejtő kiválóan alkalmas a gyorsulásra, de azt is figyelembe kellene talán venni, hogy ott gyalogosok jönnek-mennek. Ha egy kisgyereknek olyan sebességgel, mint amit én akkor ott tapasztaltam, nekimegy valaki, annak nagyon komoly baleset lehet a vége. A Széchenyi teret se kellene göriparkként használni. Talán még nem késő, hogy ha tavaszig nem is, de legalább nyárig valamiféle szigorítást vezessen be az önkormányzat. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában