Olvasónk jelezte

2024.01.16. 07:40

A ponyva se segít a varjak ellen - bosszankodhatunk tovább

Wald Kata

Fotó: Czinege Melinda

A kukák fedelének lezárása jelentené a megoldást a varjak ellen, jelent meg az olvasói vélemény "kertvárosi" jeligével a DN sms rovatában. Egyrészt egyetértek a meglátással, de nem hiszek abban, hogy ha a társasházi gyűjtőedényeket mindig zárva tartjuk, akkor a varjak elköltöznek a környékről. Mert ott vannak a közterületeken keletkező hulladék gyűjtésére szolgáló szemetesek, amelyeknek nincs fedele. Így azok akkor is a varjak rendelkezésre állnak, ha a társasházakban lakók közül mindenki lelkiismeretesen lecsukja a saját gyűjtőedény fedelét. Ami persze akkor nem is nagyon lehetséges, ha a kuka dugig tele van - mert ilyen is előfordul. 

A fészkek, fészekkezdemények eltávolítása láthatóan sajnos nem hozza a kívánt eredményt. Mert a varjak száma évről évre egyre gyarapszik - legalábbis így érezzük sokan, pécsiek. Tényleg ott tartunk, hogy a kertvárosban a parkolóban hagyni az autót nem lehet, és a ponyvával való letakarás se megoldás, hiszen ha az tele lesz ürülékkel, lehetetlen letakarítani, mehet a szemétbe. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában