Postabontás

2024.01.21. 07:40

A reklám is segít az allergiának – véli olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pixel-Shot

Ötféle gyógyszert, illetve gyógyhatású készítményt reklámoztak egyetlen film közötti reklámszünetben. Direkt megszámoltam. Közülük három a megfázásos tünetek enyhítését szolgálta. Szerintem mindegyiknek ugyanaz a hatása, de mindegyiket úgy adták elő, mintha a legjobb lenne, és mással nem pótolható. És itt szeretnék rákanyarodni a Postabontásban olvasottakra, az allergia okaival kapcsolatban. Nem tudom, hogy valóban a rengeteg gyógyszernek, amit fogyasztunk, köze van-e ahhoz, hogy egyre több a mindenféle allergiával küszködő felnőtt, illetve gyerek. De az biztos, hogy sokan a legkisebb probléma esetén is rohannak a patikába, hiszen a reklámok ezt sugallják. Ráadásul orvosi felügyelet nélkül egyre több készítményt be lehet szerezni – jó esetben a patikusok segítségét kéri a vásárló, de biztos sokan csak a reklámokra hagyatkozva vásárolnak. Ami nem biztos, hogy nem árt többet, mint használ.

 Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában