Könnyű élelem?

2024.01.10. 19:40

A szemetes vonzza a rókákat - osztja meg tapasztalatát olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Milan Zygmunt

Rókát láttak Pécsett egy játszótér közelében, amint az a bama.hu-n megjelent. Sajnos az eset nem egyedi. Én a Bálicsi út környékén lakom, ahol a napokban egyik este arra lettem figyelmes, hogy egy róka szalad át előttem az úttesten. Ezen környéken amúgy ez nem számít ritkaságnak. Bizonyára az erdőben nem találnak élelmet a vadállatok, viszont a szemeteskukák környéke városszerte kellőképpen rendezetlen, így könnyen eleséghez jutnak. A vadak lakott területen való látványa nem éppen megnyugtató – ha nem is támadnak emberre, de abban már kevésbé vagyok biztos, hogy a kutyákra, macskákra sem jelentenek veszélyt a rókák. 

Korábban már a Postabontás rovatban felvetette valaki, hogy a szeméttárolókat zárható rácsokkal kellene védeni. Akkor biztos, hogy nem tudnának dézsmálni a kukák tartalmából, és ha így nem jutnának élelemhez, akkor nem is lenne annyira vonzó a városi környezet számukra. Mert meglátásom szerint rókáknak, vaddisznóknak nincs semmi keresnivalójuk az emberek lakta környezetben. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában