Postabontás

2024.02.15. 08:20

A társkeresés is a pénzről szól? - teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Aleksandr Zubkov

Csomagküldő szolgálat nevében küldözgetnek adathalász sms-eket a csalók - olvashattuk a példát a Dunántúli Napló sms rovatában. A számlavezető bankom a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül arról tájékoztatott nemrég, hogy februárban, a Valentin-nap kapcsán a társkereső oldalakon is nagyobb az aktivitás, amit a csalók is tudnak, éppen ezért fontos az óvatosság. Nekem is van egyedül élő, hatvan év feletti hölgy ismerősöm, akit egy külföldi országban élő ismeretlen férfi keresett meg, mindenféle szépet és jót ígérve, majd a végén előhozakodott a kéréssel: pénzre van szüksége repülőjegyre, hogy ide tudjon utazni egy személyes találkozóra. A szerencse az volt, hogy a hölgy elmesélte nekünk, barátnőknek az esetet, és így le tudtuk beszélni arról, hogy pénzt utaljon az ismeretlennek. 

Szinte nem telik már el úgy nap, hogy ne hallanánk újabb és újabb adathalász trükkökről. Úgy tűnik, hogy ezek a bűnözők mindig egy lépéssel a hatóságok előtt járnak. A bűnözésnek ez a formája egyre nagyobb méreteket ölt, és a csalók gátlástalansága nem ismer határokat. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában