Madárkérdés

2024.02.28. 08:20

A varjakkal választást lehetne nyerni - adja az ötletet olvasónk

Wald Kata

Fotó: PhotoSM

Családunk 33 éve lakik a Littke József utcában. A panelházsor és a Siklósi út közötti területen a tereprendezéskor ültetett fák némelyike már hatalmasra nőtt, az ide épített játszótér pedig mindig is közkedvelt volt, a lakótelep távolabbi részeiről is jártak ide kisgyermekes szülők. A körzet képviselőjelöltjei - főleg választások előtt - mindig nagy gondot fordítottak a játszótér folyamatos megújítására, állapotának megőrzésére.

Nemrég arra lettem figyelmes, hogy három (!) szerelmes varjúpár nagy buzgalommal építi fészkét a gyerekcsúszda és az egyik homokozó fölé magasodó platánfára. Eddig is jártak erre varjak, de a fészekrakásra csak most kaptak kedvet. Tudtommal most, ebben az időszakban van lehetőség a fészkek eltávolítására, ezért telefonon jelezni akartam a Biokom köztisztaságban illetékes egységének, de onnan a természetvédelmi hatósághoz irányítottak, telefonszám megadásával. Azt azonban nem vette fel senki, pedig a problémám bejelentésén felül azt is megkérdeztem volna, hogy a túlszaporodott varjú milyen hasznos tulajdonsága miatt védett állat? Mert erre még senki nem adott elfogadható választ. 

Az önkormányzati választási kampány apropóján javaslom a képviselőjelölteknek, hogy a varjúsereg elleni védekezést bátran tűzzék a zászlajukra. A siker garantált. Én biztosan, de szerintem sokan mások is az ilyen jelöltre szavaznának!

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!