Második ajtó

2024.02.03. 21:00

Megalázó helyzetbe hozta a buszvezető az utasát - véli olvasónk

Wald Kata

Pénteken egy pécsi helyi járaton utaztam. A Főpályaudvar megállónál arra lettem figyelmes, hogy a sofőr egyszer csak ingerülten kiszáll az üléséből, és láthatóan dühösen hátrafelé tart, a második ajtó felé. Majd elkezdett agresszív módon kiabálni egy korosabb hölggyel. Akinek - mint a sofőr mondandójából kiderült - mindössze annyi volt a bűne, hogy nem az első, hanem a középső ajtón szállt fel. A busz ajtajának külső felén egyébként felirat jelzi, hogy az elsőnél lehet felszállni, a többinél  "leszállás" felirat volt olvasható.

 A hölgy tehát való igaz, hogy nem a szabályok szerint cselekedett. Mégis, azt gondolom, hogy ez nem jogosítja fel a sofőrt arra, hogy így viselkedjen. Mert nem csak kiabált, de közel állt ahhoz, hogy hangosan felolvastassa az utazási szabályzatot a nem megfelelő ajtón felszálló utassal. Rendkívül megalázónak találtam a helyzetet. Véleményem szerint megengedhetetlen, hogy a gépkocsivezető így reagáljon egy ilyen esteben. És mi van például akkor, ha az utas külföldi, és nem ismeri a pécsi szabályokat? Vele is üvöltözni kezd a sofőr, ha a hátsó ajtón száll fel? 

Az ügy kapcsán a másik kérdés, hogy a buszvezető hogy engedheti meg magának, hogy elhagyja a fülkéjét? Mi van, ha miközben ő rendre utasítja az utast, addig valaki gondol egyet, beül az ülésébe, és elindul a busszal?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában