Postabontás

2024.02.19. 19:30

Okostelefonnak nincs helye az iskolában! – véli olvasónk

Wald Kata

Fotó: Vera Livchak

Az okostelefon használatát egyre több iskolában tiltják, a hírek szerint. Ráadásul bebizonyosodott, hogy azokban az intézményekben, ahol már eddig se használhatták a gyerekek tanítási idő alatt a készüléket, jobb a diákok iskolai teljesítménye. 

Én is helyeslem a tervet: okostelefonra semmi szükség az iskolában

Egyrészt azért, mert ha a gyerekek az iskolai szünetekben is a telefonjukon lógnak, akkor a személyes kapcsolataik egy idő után teljesen meg fognak szűnni. Nem tudnak majd játszani egymással, sőt, talán még beszélgetni sem. Ezen kívül nem készteti önállóságra a gyerekeket, ha ott a zsebükben az okostelefon. Olyan a készülék, mint egy köldökzsinór. Ha bármikor bármit el kell dönteni, meg kell oldani, azonnal a telefont veszik elő, és hívják a szülőket. Felnőtt korukban ezek a gyerekek hogy fognak majd megfelelő és határozott döntéseket hozni? 

Mi is felnőttünk úgy, hogy reggel elmentünk iskolába, majd hazamentünk, délután a szüleink is megérkeztek, majd elmesélte mindenki, hogy mi történt vele aznap. Napközben pedig mindenki tette a saját dolgát, nem hívogattuk egymást, üzengettünk egymásnak. Az esték viszont közös vacsorával és beszélgetéssel teltek. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában