Veszélyes száguldás

2024.03.31. 19:30

Hogy kerül az egykerekű az autók közé?! - háborog olvasónk

Wald Kata

Fotó: Sipeki Péter

Azt, hogy az Orfű felé vezető kanyargós mecseki utakon a motorosok előszeretettel száguldoznak, és előzgetnek a záróvonalon, már megszokhattuk. Ahogy szerintem már azon se lepődik meg szinte senki, hogy hiába a kiépített kerékpárút Pécs és Orfű között, sokan ennek ellenére az autóúton tekernek. Hogy milyen megfontolásból, rejtély. A szombaton látottak azonban teljesen megdöbbentetek. 

Orfűről autóztunk Pécs felé, amikor egyszer csak egy egykerekű járművön - amin mellesleg semmilyen kapaszkodási lehetőség nincs felszerelve - gurult valaki a szemközti sávban. Alig hittem a szememnek. Szombaton verőfényes napsütés volt délután, ennek megfelelően elé nagy volt a forgalom az érintett útszakaszon. Ki az, akinek eszébe jut egy ilyen biztonságosnak egyáltalán nem nevezhető járművel az amúgy is veszélyes úton, egy ilyen forgalmas időszakban közlekedni? 

Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen eszköznek  - ha már engedik közlekedni  a hatóságok - a kerékpárúton lenne a helye. Egy kisebb egyensúlyvesztés is elegendő, hogy a rajta utazó elessen. Ha valaki eközben éppen autóval előzi, annak a következményeibe jobb nem belegondolni.  Nagyon érdekelne, mi erről a rendőrség véleménye! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!