Pénz vagy élelem?

2024.03.10. 19:39

Lépten nyomon kéregetnek - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Illusztrációs fotó.

Forrás: Makovics Kornél

Hétvégén nagybevásárlást tartottam, így a város több pontján is megfordultam, több üzletben. Autóval mentem, és mindegyik parkolóban találkoztam kéregetőkkel. Volt, ahol csak egy kartonra írt felirat jelezte, hogy pénzt kér a hölgy az általa nevelt unokáknak élelemre, másutt az autómhoz jött a fiatalember, és kért segítséget. A bevásárlókocsiban lévő százast tudtam felajánlani, amit el is fogadott. Amikor azonban  a harmadik helyen a csomagtartóba pakolás közben mantrázta az alkoholszagtól bűzlő fiatalasszony, hogy hány gyerek várja otthon, és ételre kellene neki némi pénz, mert azt nincs miből megvenni, akkor már kezdett elfogyni a türelmem. Mondtam, hogy a vásárolt zsemlékből kettőt tudok nélkülözni, amit fintorogva, grimaszolva fogadott. Hangsúlyozom, egyik kéregető se volt agresszív, szoktam is segíteni, de az, hogy lépten-nyomon beléjük botlik az ember, kissé zavaró. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában