Postabontás

2024.04.17. 19:30

Aki csekken fizet, bünteti a szolgáltató?! - bosszankodik olvasónk

Késedelem jeligével panaszolta valaki a minap, hogy ezer forint késedelmi díjat számolt fel neki a telekommunikációs szolgáltató, holott a csekket időben befizette.

Wald Kata

Fotó: Molnár Péter

Nos, én ugyanígy jártam - ezer forintot számlázott ki a telefonszolgáltatóm, késedelmi díjként. Mellé több oldalas levelet is küldtek, amelyben mindenféle jogszabályra hivatkoznak, de érthető, egyszerű magyarázatot nem adnak. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol megtudtam, hogy az ezer forintot azért kell fizetnem, mert sárga csekken rendezem a számlám, nem pedig online, vagy más módon. Nem tudom, hogy ez azt jelenti -e, hogy mindenkit, aki sárga csekken fizet, így "büntetnek", vagy pedig azt, hogy a csekk átfutási ideje olyan hosszú, hogy hiába fizetem be időben, az csak késve mutatkozik a szolgáltatónál. 

Bármelyik is igaz, tulajdonképpen mindegy, hiszen a lényeg ugyanaz: aki csekken fizet, hátrányos helyzetbe kerül. Ami szerintem diszkrimináció, hiszen én is például az idősebb generációhoz tartozom - nincs internetem, minden számlám csekken fizetem, és ezen nem is szeretnék változtatni.  Akkor most én ezért fizessek többet?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában