Postabontás

2024.04.07. 19:30

Félelmetesek a kéregetők a belvárosban - hívja fel a figyelmet olvasónk

A városnak nincs gazdája - erre több példát is olvashattunk a Postabontásban az elmúlt napokban. A sort a hétvégén általam tapasztaltakkal folytatnám.

Wald Kata

Fotó: Cseh Gábor

Alkoholtól, vagy drogtól kábult fiatalember próbált megállítani szombaton a kora délutáni órákban a régi vásárcsarnok környékén - riasztó volt a semmibe meredő tekintete, az ápolatlansága. Az utcán botorkálva próbált közelíteni felém, de sikerült kikerülnöm. Miután látta, hogy nem állok vele szóba, olyasmit vettem ki a szavaiból, hogy pénzt kérne. Riasztó volt, hogy fényes nappal ilyen emberek mászkálnak és kéregetnek a pécsi belvárosban. Az unokáimra gondoltam, akik rendszeresen megfordulnak ezen a környéken. Tizenévesek, és bizonyára megijednének egy ilyen alak közeledésétől. Aztán az Irgalmasok temploma előtt a padon hasonló "élményben" volt részem. Leültem kicsit megpiheni és máris ott termett mellettem egy rendkívül ápolatlan hölgy, és pénzt kért. Nem adtam neki, odébb álltam. Ő a helyemre a padra leült, és fél óra múlva, amikor ismét arra jártam, már békésen szunyókált. 

Korábban a Postabontásban mások is szóvá tették, hogy tele van a belváros a járókelőket zaklató kéregetőkkel. A város vezetőinek nem kellene messzire menniük, hogy a saját szemükkel lássák, mennyire tragikus a helyzet - csak ki kell jönni a városháza elé, és tenni egy sétát a környéken. persze ehhez az kellene, hogy a pécsiek panaszait meghallják, és magukénak érezzék a problémát. A közterület-felügyeletet pedig utasítani kellene, hogy fokozottabb jelenlétet biztosítsanak, hogy Pécs belvárosában is biztonságban érezhesse magát mindenki. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában