Postabontás

2024.04.13. 18:00

Megtévesztő adatokat mutat a vízszámla – vette észre olvasónk

Üresen áll a szüleim lakása több mint tíz éve - értelemszerűen az ingatlanban nincs vízfogyasztás.

Wald Kata

Fotó: Elena Kulygina

Az óraleolvasás megtörtént, megkaptam a vízszolgáltatótól a számlát, miszerint nulla forint a fizetendő, viszont egyenlegként négyezerpárszáz forint volt feltüntetve. Nem értettem, hogy ez milyen összeg, ezért öt évre visszamenőleg átnéztem a számláimat. Kiderült, hogy ez az egyenleg - aminek összege változó, de mindig néhány ezer forintot tesz ki - a korábbi alkalmakkor is fel volt tüntetve. 

Az ügyfélszolgálatot felkerestem, hogy megtudjam, mik ezek a számok, és akkor kiderült: annak a lakásnak az egyenlege szerepel az üresen álló ingatlanhoz tartozó számlán, amiben lakom, tehát ahol van is fogyasztás. A két ingatlan nem egy helyen található, annyi a közös bennük, hogy én vagyok mindkét esetben a tulajdonos. A szolgáltató nyilvántartásában érthető módon a vevőazonosító mindkét lakás esetében ugyanaz, a felhasználóhely azonosítója azonban eltér. Éppen ezért érthetetlen, hogy miért mossák össze a két egyenleget. És ha több lakásom lenne? Az ügyfélszolgálat munkatársa hangsúlyozta, hogy ez csak az egyenleg, tehát nem tartozás, nem jár semmilyen kötelezettséggel. Én fogyasztóként viszont úgy ítélem meg, hogy ennek az összegnek az ilyen formában való megjelenítése zavaró, sőt megtévesztő. Érdekelne a fogyasztóvédelem álláspontja. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában