Postabontás

2024.04.08. 16:03

Nem tiniknek való az e-roller! – véli olvasónk

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Beköszöntött a jó idő, az elektromos rollereket használók száma is megsokszorozódott. Nem is lenne ezzel baj, ha szabályosan tennék mindezt. Miután többször is azt tapasztaltam az utóbbi napokban, hogy tinédzserek gurulnak ezekkel  a kétkerekűekkel, elolvastam az interneten a vonatkozó szabályokat. 

Mert úgy emlékeztem, hogy az alsó korhatár 18 év. 

És bizony így is van, csak felnőttek bérelhetik ki ezeket a közlekedési eszközöket. De miután minden online történik, gondolom, senki nem is tudja ellenőrizni, hogy az illető, aki felpattan a járműre, hány éves. 

A rendőrök meg gondolom nem futnak utánuk, gyalogos járőröket nem is nagyon látni, tehát nincs, aki megállítaná őket egy igazoltatásra. A másik gond a rollerekkel való parkolás. Pénteken délelőtt az akadémiai székház előtt sétáltam el, és ott hevert egy gazdátlan roller a járda kellős közepén. Lehet, hogy a 4 ezer forintos bírság összegét, amit akkor kell megfizetni, ha valaki nem a szabályok szerint parkol, emelni kellene. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában