Olvasói levél

2018.02.18. 09:30

Fotel, ágybetét mit keres az utcán?

Napok óta két régi fotel árválkodik a Vargha Damján utcában, a rendőrség épülete mellett, annak déli oldalánál található üres telken.

A minap egy ágybetét is került az ülőalkalmatosságok mellé. A helyzetről tájékoztattam városunk hulladékszállító cégét – hivatkoztak a kapacitásukra, és az volt tulajdonképpen a válasz, hogy majd ha egyszer arrafelé járnak, talán az egyik szemétgyűjtő járat összeszedi és elviszi. Vagy majd lomtalanítás idején. A DN-ben is olvashattunk hasonló problémákról – van, ahol társasházi kukák mellé kerülnek a feleslegessé vált lomok, elcsúfítva a környezetet.

Ez a két fotel és a matrac is egy forgalmas helyen található – diákok tömegei haladnak el erre nap mint nap, az egyetemről a Tudásközpontba tartva. Az, hogy miért kerülnek az utcára a lomok, egyértelmű: aki nem akarja, vagy nem tudja a lomtalanítást megvárni, fuvart kell keresnie, és több ezer forintot fizethet azért, hogy a megfelelő hulladékudvarba elszállítsák. Sokan ezt a kiadást nem engedhetik meg maguknak – marad tehát a közterület, illetve a remény, hogy nem lesz tettenérés, azaz büntetést se kap a szemetelő. Lehet, hogy a sűrűbb lomtalanítás, vagy egy kifejezetten ilyen célokra rendszeresített járat a megoldás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában