Hirdetés

2023.06.12. 08:00

Csábító péntek esti Flört várja a közönséget a PFZ következő évadában

Egy ártatlan Flörtre csábítja a Pannon Filharmonikusok a közönségét. A négy péntek esti koncertre váltható bérlet díjazza a fiatalságot: a 6–18 éves korúak számára díjmentes, de a felnőttek számára is extra kedvezmény jár, minél fiatalabb a bérletvásárló.

A négy koncert izgalmas műsort vonultat fel a Kodály Központban. Lesznek klasszikusnak írt és klasszikussá vált varázslózenék, Harry Potter filmzenéi és társai, lesz balkezes zongoraverseny Balog János előadásában és mágikus mesék a világhírű spanyol gitárvirtuóz, Rafael Aguirre szólójátékával. A négy koncerten négy kiváló karmester dirigál, vendégegyüttesként fellép az Óbudai Danubia Zenekar.

A Pannon Filharmonikusok OTT VAN címmel hirdette meg a következő évadát, melyben ott lesz az együttes egy-egy munkával töltött hét végén azoknak is, akik péntek vagy szombat esténként szeretnének megmerítkezni a zenében, és kicsit feltöltődni. Ezek a koncertek valóban szórakoztatóak, nemcsak a fülnek, de a szemnek, a társas igényünknek és akár az ízlelőbimbóinknak is. Egy péntek esti klasszikus randi ugyanis valódi készülést igényel, mintha tényleg életünk szerelmével találkoznánk. Már hétfőn ki tudjuk választani, hogy melyik ruhánkat vegyük fel, kedden, hogy milyen kiegészítőket húzzunk, szerdán, hogy hol találkozzunk a barátokkal, csütörtökön pedig meg tudjuk nézni, hogy vigyünk-e magunkkal esernyőt. A koncert előtt, vagy a szünetben pezsgőt kortyolhatunk, utána pedig kiposztolhatjuk a közösségi médiában az ötcsillagos élményt.  

A bérletes sorozat klasszikus varázslókkal indít: Harry Potter és varázslótársai muzsikái Nicolò Umberto Foron vezényletével hangaznak majd el. Muszorgszkij boszorkányaitól Dukas Bűvészinasáig megismerhetünk számos klasszikusnak írt darabot, és a filmzene rajongói is meghallgathatják a klasszikussá vált John Williams-darabot, amely főtémáját Csajkovszkij A diótörő című örökzöld balettzenéjéből csente, ezért is halljuk olyan ismerősnek. 

A második koncerten az újszerű és kreatív koncertprogramjaikról ismert Óbudai Danubia Zenekar az a kérdést járja körül, vajon a végzet hatalmának áldozatai vagyunk, vagy alakíthatunk a sorsunkon? Abrahamsen, aki jobb kezén csak két ujját tudta mozgatni, bal kezére írt zongoraversenyt, melyet Balog József ad elő. A koncertet záró Csajkovszkij V. szimfónia a szakmai siker és a magánéleti kudarc egyensúlyán töpreng, és optimistán zárul.

A Flört bérlet harmadik hangversenyén a világhírű spanyol gitárvirtuóz Rafael Aguirre érkezik Pécsre. A mágikus mesék, a boszorkányok és Seherezádé ezeregy éjszakán át mesélt mesevilága mellett Rodrigo mediterrán gitárversenye a magnóliák illatát, a madarak énekét és a szökőkutak csobogását hozza el a Kodály Központba. Az est dirigense a nívós nemzetközi karriert magáénak tudható magyar karmester, Káli Gábor.

A sorozatot záró hangverseny olyan tánc, melyet mindannyian táncolunk. A fény és árnyék tánca, a halál és élet kettőse jelenik meg a hangversenyen a két legnagyobb zeneszerző ikon, Mozart és Beethoven tollából. Az esten a nagy mesemondó, Berecz András fia, Berecz Mihály zongoraművész lép fel, karmesterként pedig a Prima Primissima díjas Keller András áll a PFZ dirigensi pultjára.

A Flört sorozatra 6–18 éves korig díjmentes bérlet váltható, a fiataloknak pedig koruk szerint extra kedvezmény jár! Aki nem ér rá péntek esténként, azt a zenekar a csütörtök esti Kodály-bérlet vagy a szombat esti Pannonicum-bérlet hangversenyeire várja nem kevésbé színvonalas műsorral és közreműködőkkel, a 6–18 éveseket szintén díjmentesen.

További információ a Pannon Filharmonikusok 2023/2024-es évadának programjáról, bérleteiről és a bérletvásárlásról: www.pfz.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában