Hirdetés

2023.09.27. 10:35

Idén a gyógyfürdő is megajándékozza az időseket Harkányban

A fürdővárosban évek óta hagyomány az idősek világnapjának méltó megünneplése, az idős lakosok megvendégelése, köszöntése. Erre a jeles alkalomra idén is a Kiss József Művelődési Ház szervezésében kerül sor, az eseményre a 65. évüket betöltött lakosok kapnak meghívást.

 A harkányi önkormányzat közel tíz éve köszönti műsorral, vacsorával és tortával a harkányi időseket az idősek világnapja alkalmából. A minden évben megrendezett ünnepség az idősek iránti tisztelet jeleként mindig változatos programokkal és előadásokkal várja a vendégeket. 
A programra minden 65. életévét betöltött harkányi lakos meghívást kap, és a számukra rendezett színvonalas és kedves műsornak köszönhetően minden évben több százan érkeznek a rendezvényre. Az idei évben október másodikán a Művelődési Ház nagytermébe várják a meghívottakat, ahol 16.25-től Kusnyér Anna és Balásy Szabolcs zenés előadása nyitja a műsoros estet. Utánuk a harkányi óvodások örvendeztetik meg a közönséget, 17.45-től pedig a vacsora kezdődik, amely alatt a mohácsi Tomas Tambura Trió szolgáltatja a hangulatos zenét. A vacsorát követően – már szintén hagyományosan – Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere mond köszöntőbeszédet, utána pedig a képviselő-testület tagjai és intézményvezetők ünnepi tortával kínálják a jelenlévőket. 19.30-tól Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas érdemes és kiváló művész operett-előadása (zongorán közreműködik: Hegedűs Valér) szórakoztat. 
 

A Harkányi Gyógyfürdő kuponnal köszönti az időseket

Az idei évben a Harkányi Gyógyfürdőben is kedveskednek az idős vendégeknek. 
– Amennyiben szeptember 30-án és október 1-jén a 62. évüket betöltött vendégeink kedvezményes jegyet váltanak, akkor a belépőjük mellé egy ezer forint értékű kupont kapnak, melyet a következő látogatásuk alkalmával (2023. október 2. és 2024. január 31. között) ugyanazon jegytípus (62+-os kedvezményes, délutáni és egész napos) vásárlásánál fel tudnak használni – mondta Herendi Ferenc, a Harkányi Gyógyfürdő újonnan kinevezett igazgatója. 

 

 

Ismét lecsópárbajra várják a csapatokat

Október 14-én a Kiss József Művelődési Ház szervezésében immár ötödik alkalommal rendezik meg Harkányban a Lecsópárbajt a Zsigmondy sétány szabadtéri színpadánál. A főzőversenyre október 6-ig lehet nevezni a [email protected] e-mail-címen. A jelentkezőktől kérik a csapatnevet, a csapatkapitány nevét és elérhetőségét, a csapattagok számát, és hogy fával vagy gázpalackkal szeretnének a bogrács alá tüzet gyújtani. Tűzifát a szervezők biztosítanak, minden másról (eszközök, alapanyagok, kellékek) a versenyzőknek kell gondoskodniuk. A főzőhelyeket a csapatok 10 órától foglalhatják el, az elkészült ételmintákat pedig 13 órától kell leadni a zsűrinek. Amíg ők értékelnek, addig a gyerekeket a Vándorjátszó foglalkozásai várják, 14.30-tól pedig a Buborék Együttes interaktív gyerekkoncertje kezdődik a színpadon. 15 órától a kicsiket vattacukorral kínálják (az első 150 gyerek ingyen vattacukrot kap), 16 órától pedig Kovácsovics Fruzsina gyerekműsora következik. A főzőverseny eredményhirdetésére 17 órakor kerül sor. Ezután négy különböző műfajt képviselő előadó váltja egymást a színpadon. 17.10-től a Made in B együttes, 18.25-től Dömötör Balázs és Vivien, 20 órától az Asterix Band – Omega-emlékkoncert, 21.45-től pedig a Co­lorband zenekar szórakoztat. A program ingyenes, minden érdeklődőt várnak a szervezők.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában